{ "title": "Beşamel Soslu Brokoli", "image": "https://www.brokoli.gen.tr/images/besamel-soslu-brokoli.jpg", "date": "20.01.2024 01:34:21", "author": "Dilek yurt", "article": [ { "article": "Beşamel soslu brokoli, yemeği kalori oranı çok düşük olan ve çok sağlıklı bir yemektir. Brokolinin besin değeri çok yüksektir. D vitamini açısından çok zengindir. Ayrıca içerisinde c vitamini ve e vitamini de bulunur. Kilo problemi yaşayan insanlar sağlıklı kilolarına kavuşmak amacı ile brokoli kullanabilir. Çünkü brokolin lif açısında zengindir ve tok tutucu özelliği de bulunur. Brokolinin, özellik ile kadın bireylerde meme kanseri riskini düşürmek gibi bir etkisi vardır. Bir diğer avantajı ise östrojen seviyesini dengede tutmasıdır. Ayrıca brokolinin kalp ve damar sağlığına katkısı göz önünde bulundurulmalıdır. Brokolinin kolesterolü düşürücü etkisi de bulunur. Kolesterol şikâyetiniz var ise çiğ ya da pişmiş brokoli yemeyi tercih ederek kolesterol seviyesini denge içinde tutabilirsiniz. Brokoli vücutta asit dengesini sağlamaya yardımcı olur ve vücuttaki İltihapları önleyici özelliğe sahiptir. Brokoli göz sağlığını korur ve kan şekerini düzenler. Şimdi sizlerle bu yararlı sebzenin farklı bir yemek tarifini paylaşacağım. Buğun sizlerle birlikte beşamel soslu brokoli yapacağız işte tarifimiz gelin birlikte inceleyelim.

Beşamel Soslu Brokoli Malzemeleri
Beşamel sosu için
Beşamel Soslu Brokoli Üzeri için
Beşamel Soslu Brokoli Nasıl Yapılır?

İlk önce brokoliyi çiçeklerine ayırın ve yeşil yapraklı ve çok sert olanları kök kısımlarında kesin. Sıcak suyu derin bir çelik tencerede kaynatın. Bol su içerisinde yıkadığınız brokolileri, 6-7 dakika kadar haşlayın. Hafif bir yumuşama olana kadar haşladığınız brokolileri, bir süzgeç yardımı ile çıkartarak sıcaklığa dayanıklı bir fırın kabına alın. Beşamel sosu yapmak için; tereyağının küçük bir teflon tencerede eritin. Yağınız köpük, köpük olduğu zaman içerisine unu ilave edin ve hafif bir pembe renk alana kadar kısık ateşte pişirin. İçerisine soğuk sütü azar azar ilave edip, sosun topaklanmaması için bir çırpıcı veya çırpıcı yardımı ile sürekli karıştırın. Daha sonra tuz, karabiber ve ile tatlandırın. Ocaktan aldığınız sosa ilk sıcaklığı geçtiği zaman yumurta sarısını ilave edin ve hızlıca sosu karıştırın. Fırın tepsisi içerisi aldığınız haşlanmış brokolilerin üstüne hazırladığımız beşamel sosu ilave edin. En son üzerine rendelenmiş kaşar peynirini veya çerkes peynirini serpiştirin. Sonrasında önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peyniri eriyip, üzeri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Daha sonra pişirdiğiniz beşamel soslu brokoliyi geniş bir tepsiye alın ve fesleğenle servis edip afiyetle yiyin.

Beşamel sos hazırlamanın püf noktaları
Afiyet olsun.

" } ] }