{ "title": "Brokoli Alerjisi", "image": "https://www.brokoli.gen.tr/images/brokoli-alerjisi.jpg", "date": "21.01.2024 09:30:30", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "
Brokoli alerjisi: Brokoli sebzesi, ülkemizde yakın geçmişe kadar pek bilinmeyen bir bitkiydi. Son yıllarda batı özentisin olan bir toplum olarak önceleri, brokoliyi özenti sonucu tüketmeye başladık. Daha sonraları ise içerdiği besin değerlerinin farkına vardık. Günümüzde brokoli neredeyse tüm evlere girer oldu. Brokoli, salatalara eklenerek çiğ tüketildiği gibi çorba ve yemek olarak da tüketilmektedir. İçerdiği besin maddeleri nedeniyle bebekler için ek gıda olarak üretilen bebek mamalarına bile girdiği görülmektedir. Kanserden kalp hastalıklarına kadar birçok hastalığı olan kişilerin şifa amaçlı tükettiği, vücudun ihtiyacı olan besin maddelerin brokolide bulunanları sıralarsak daha anlaşılır olur. Lif, kalsiyum, potasyum, beta-karoten, selenyum, kükürt gibi mineraller; A, B1, B6, C vitaminleri bulunmaktadır. İçerdiği besin maddeleri sindirim sistemine ve bağışıklık sistemine katkı yaptığı birçok bilimsel araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Tüketimi artan brokolinin insan vücuduna sayılan faydalarının yanı sıra birçok gıda maddesinin de sebep olabildiği yan etkileri ve alerjisi ortaya çıkmıştır. Gıda kaynaklı alerjilerin tespiti kolay olmamaktadır.

Brokoli alerjisi belirtileri nelerdir?
" } ] }