{ "title": "Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır", "image": "https://www.brokoli.gen.tr/images/brokoli-corbasi-nasil-yapilir(1).jpg", "date": "19.01.2024 10:26:11", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır: 2000 yıldan bu yana farklı toplumlarda tüketilen brokolinin ticari olarak üretilmesine 1920 yılında ABD'de başlanmıştır. Günümüz toplumunda ticari brokoli yetiştiriciliğinin %90'ı bu ülkede yapılmaktadır. Brokoli bitkisinin yararları hakkında ilk araştırmalar yaklaşık 20 yıl önce kanser alanında başlamış bulunmaktadır. Bu yıllarda yapılmış olan birtakım araştırmalarda brokoli ve turpgiller familyasından olan diğer sebzelerin lahana, karnabahar, Brüksel lahanası ve buna benzer bitkilerin düzenli olarak tüketildiğinde kanser riskini düşürebileceği sonucu elde edilmiştir. İlk çalışmaların ardından yapılan çalışmalarda brokolinin kabızlığı önleme, kolesterolü düşürme, vücudu toksinlerden temizleme, iltihap geçirme gibi pek çok farklı özelliği olduğu belirlenmiştir. Günümüz çağında ise zengin miktarda mineral, vitamin ve besin lifi içermesi ile beslenme uzmanlarının tüketilmesi gerektiğini özellik ile önerdiği sebzeler arasında ilk sıralarda yer almıştır.

Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır: Birçok derde deva olarak bilinen brokoli çiğ olarak tüketilebileceği gibi, az bir suda haşlayarak, yemeklere katılarak, salatalarda ve özellikle de çok besleyici olduğu bilinen ve özellikle bebekler dahi yedirile bilen çorba yaparak da tüketilmektedir. Lezzetli ve besleyici brokoli çorbası tarifi ise şu şekildedir.

Gerekli Malzemeleri
Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır; Temizleyerek yıkanan brokoliler, küp-küp doğranan patatesi, halka şeklinde dilimlenmiş havuç ve yemeklik doğranan soğan bir tencereye konulur, üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlanır. Başka bir tencerede tereyağı eritilerek un ilave edilip kavrulur. Üstüne yavaş yavaş süt ilave edilerek karıştırılır beşamel sos gibi pişirilir. Haşlanmış sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave edilerek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alınır karıştırıcı ile güzelce ezilir. Şayet kıvamı koyu olur ise kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlanabilir. Tuz ve karabiberi eklenir 3-4 dakika kadar kaynatılır. Son olarak çorbanın kremasını ilave edilir ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorba ateşten alınır.

Afiyet olsun.
" } ] }