{ "title": "Brokoli Çorbası", "image": "https://www.brokoli.gen.tr/images/brokoli-corbasi(3).jpg", "date": "20.01.2024 15:05:07", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "Brokoli çorbası fazla sevilmeyebilir ama aslında faydası çok fazla olan bir çorba tarifidir. Ben brokoliyi normalde yemem ama çorbasına bayılıyorum. Şayet siz de brokoli sevmediğiniz amaçlı çorbasını denemediyseniz, benim düşünceme göre bir kez de olsa şans vermelisiniz. Daha öncesinde yemediğinize pişman olacaksınız.

Brokoli Çorbası Tarifi Brokoli Çorbası Ne Türlü Yapılır?

Brokoliyi dallarına yıkayıp akan suyun alt kısmında yıkayın, bir tencereye su koyup içerisine tuz atın brokoliyi koyup yumuşayana denli haşlayın. Haşlanan brokolinin az suyu kalana denli dökün karıştırıcı sayesinde brokolileri püre haline gelinceye kadar karıştırıp diğer bir tencerede tereyağını eritip üst kısmına unu ekleyin, unun kokusu çıkana denli kavurup azar azar karıştırarak süt ekleyin. Beşamel sos benzeri bir karışım elde edeceksiniz üst kısmına tuz ekleyip brokoli püresini ekleyip bir zaman karıştırın, 2 su bardağı denli sıcak olan su ekleyip karıştırın, bir taşım kaynatın. Dilerseniz üst kısmına baharat serperek yakınında taze ekmekler ile servis edebilirsiniz. Birkaç başka tarifi olmakla beraber ben aşağıdaki olarak yapıyorum ve gayet lezzetli oluyor. Hem bir de çok fazla miktarda kolay.

1 tane brokoliyi çiçeklerine ayırıp derin bir tencereye koyun. Orta boy bir soğanı ve minik bir patatesi iri parçalar şeklinde tencereye ekleyin. Üzerine sürülecek denli su koyup, tuzunu da ekleyerek tenceredekiler yumuşayana denli kaynatın. Malzemeler iyice yumuşayınca el blenderiyle tamamını parçalayıp sıvı/akışkan duruma gelmesini sağlayın. Bundan sonrasında amaçlı 2 yol kullanıyorum;

Tencerede bir kaşık tereyağı (Ya da margarin) eritip, bir kaşık un ekliyorum un kavrulunca çorbayı üst kısmına döküp karıştırıyorum. İnceltmek amaçlı de süt ek ediyorum (Tamamı ile göz kararı).10 dakika denli kısık ateşte pişiriyorum. Blender'dan geçirdiğim çorbanın üst kısmına yemek kreması döküp, karıştırıyorum. Kısık ateşte 10 dakika denli pişiriyorum. Bu 2 yolda de netice lezzetli oluyor, hanede krema varsa 2. Yoksa diğer yolla yapıyorum. Sizin keyfinize kalmış.

Gerekli malzemeler
Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?

Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp şeklinde doğradığınız patatesi, halka şeklinde dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğan bir tencereye koyun, üzerini geçecek denli su ek ederek sebzeler yumuşayana denli haşlayın. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun. Üst kısmına ağır ağır sütü ek ederek karıştırarak beşamel sosu pişirin. Sebzeleri beşamel sosun üst kısmına ek ederek haşlama suyunun da yarı kadarını tencereye alarak karıştırıcı ile iyice ezin. Kıvamı koyu olursa olan haşlama suyundan ek ederek kıvamı ayarlayın. Tuz ve karabiberi ekleyerek 3 - 4 dakika denli kaynatın. Son amaçla çorbanın kremasını ek edin ve bir - 2 taşım kaynattıktan ardından çorbayı ateşten alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

NOT: Servis anında brokoli ile süslemek isterseniz haşlanan sebzelerden servis amaçlı birkaç brokoli ayırmayı unutmayın. Bol vitaminli ve lezzetli bir çorba oluyor. Brokoli sevenlerin hoşlanacağını tahmin ediyorum.

Püf Noktası Brokoli alırken, üzerinin çiçeklenmemiş meydana gelmesine dikkat ediniz, Brokoli'nin antikansorejen özelliğini kaybetmemesi amaçlı buharda ya da soteleyerek pişirmeyi seçim ediniz. Brokoli ile ilgili daha çok miktarda haber ve tarif amaçlı tıklayınız. Uyarılar Sütün sebep olabileceği sindirim sorunları sebebiyle, bir yaşından minik bebekler amaçlı bebekler amaçlı brokoli çorbası tarifini sütsüz uygulamanızı öneri etmekte.
" } ] }