{ "title": "Brokoli Ekşilemesi", "image": "https://www.brokoli.gen.tr/images/brokoli-eksilemesi.png", "date": "19.01.2024 04:59:35", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Brokoli ekşilemesi; Özellikle diyet yapanların daha çok tercih ederek tükettiği bu yemeğin yağsız ve hafif olmasının yanında brokolideki besin değerinin önemi büyüktür. O yüzdende tüm diyet listelerinin hepsinde brokoli sebzesi bulunur. Diğer bir deyişle ister diyet için isterseniz de sağlıklı bir yaşam için haftada en az bir kere en fazla iki kere tüketilmesi gereken bir sebzedir. Günümüzde brokoli tüketimi ülkemizde artış göstermiş olsa da sonradan mutfaklarımıza girdiği için halen bu sebzenin tüketimi gereken boyutlara ulaşamamıştır. Gelelim brokoli ekşilemesinin yapılışına ve malzemelerine.

Brokoli ekşilemesi malzemeleri
Brokoli ekşilemesi nasıl yapılır?

Yemeğimize başlamadan önce brokolilerin taze olması çok önemlidir. Yarı haşlanmış vaziyette hazırlanacağından taze brokoli olması lezzetini ve de görünümü daha iyi gösterir. Brokolilerin dallarına ayrılarak kaynamış su içerisinde yarı haşlanmış hale gelinceye kadar bekletilmesi gerekir. Daha sonrasında suyu süzülerek bekletildikten sonra dalları biraz daha ayrıştırmanın ardından havanda ezilmiş sarımsaklar ve zeytin yağ salata tabağı içerisine alınmış brokolilerin üzerine dökülerek istenilen kadar limon suyu veya nar ekşisi eklenir. Bu şekilde tüketebileceğiniz gibi dilerseniz üzerine biraz tuzda ilave ederek tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. Rejim yapanların tuzsuz bir şekilde tüketmesinde fayda vardır.

Afiyet olsun.
" } ] }