{ "title": "Brokoli Filizi", "image": "https://www.brokoli.gen.tr/images/brokoli-filizi.jpg", "date": "20.01.2024 16:23:06", "author": "ömer ateş", "article": [ { "article": "Brokoli Filizi: küçük brokoli filizleri,%100 doğaldır. 5 günde yetiştiği için çok küçüktür, yenilene kadar canlı kalma özelliği bulunur, besin değeri çok yüksektir. Filizleri sade olarak yenildiği gibi yemeklerde, salatada, sandviçlerde ve çorbalarda da kullanılabilen bir bitkidir. Genellikle soğuk sızma zeytin yağ, elma sirkesi ve taze sıkılmış limon suyu ile çoban salatası yapılıp yenir ise çok harika olur tadına doyum olmaz. Alfa ve alfa filizi başka bir adı ile yonca filizi, yonca tohumlarının filizlendirilmesi yolu ile elde edilirler. Filizlerin değişik tadı var, tatlı çıtır ve güzel bir lezzetlidir. Özellikle kadirli de yetişen turp ve turp filizi C, K vitaminleri ve de sülforafan içeriklidir, çok değişik bir aroması vardır.

Brokoli Filizi: Filiz brokolinin katı ve çok güzel bir brokoli tadı vardır. C, K vitaminleri ve sülforafan içerir. Brokoli filizinin için de olan sülforafan erişmiş yani tam anlamı ile yetişmiş brokoli sebzesine göre tahmini olarak en az 50 kat daha fazla konsantredir. Şalgam filizi lahana sebzesine benzer tatlı bir tadı vardır. Maş fasulyesi filizi eşi benzeri olmayan aroması ile dünyada en çok tüketilen filizlerinden biridir. 1 kâse brokoli filizi de 20 gramdır.
" } ] }