{ "title": "Brokoli Haşlama", "image": "https://www.brokoli.gen.tr/images/brokoli-haslamasi.jpg", "date": "20.01.2024 06:16:56", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Brokoli haşlama, ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın şekilde yetiştirilen brokoli, beta karoten içeriğiyle kanser savaşçısı olan şifalı bir sebzedir. Özellikle brokoli haşlama buharda pişirilerek tüketilirse şifalı etkileri kaybolmadan sebzeden yararlanabilirsiniz. Bunu et yemekleriyle birlikte salata ve garnitür şeklinde tüketebilirsiniz. Üstelik etin kanserojen etkisini de giderir. Brokoliyi haşlayarak tüketecekseniz, suyunu dökmeyin. Bunu içmenizi tavsiye ederiz. Çünkü içeriğindeki yararlı maddeler suyuna geçmektedir. Brokoli özellikle bağırsak, yemek borusu ile mide kanserlerinde önleyici etki yapar. İçeriğindeki demir sayesinde, demir ihtiyacı olanların da tüketmesi gereken bir sebzedir. Brokoli haşlamayı limon ve zeytinyağı ile tatlandırabilir, dilerseniz içine mısır, biber, havuç, sarımsak gibi ilavelerde yapabilirsiniz. Bu sizin damak tadınıza kalmış. Şimdi brokoli haşlamayı birlikte hazırlayalım.