{ "title": "Brokoli Haşlama", "image": "https://www.brokoli.gen.tr/images/brokoli-haslamasi.jpg", "date": "20.01.2024 06:16:56", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Brokoli haşlama, ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın şekilde yetiştirilen brokoli, beta karoten içeriğiyle kanser savaşçısı olan şifalı bir sebzedir. Özellikle brokoli haşlama buharda pişirilerek tüketilirse şifalı etkileri kaybolmadan sebzeden yararlanabilirsiniz. Bunu et yemekleriyle birlikte salata ve garnitür şeklinde tüketebilirsiniz. Üstelik etin kanserojen etkisini de giderir. Brokoliyi haşlayarak tüketecekseniz, suyunu dökmeyin. Bunu içmenizi tavsiye ederiz. Çünkü içeriğindeki yararlı maddeler suyuna geçmektedir. Brokoli özellikle bağırsak, yemek borusu ile mide kanserlerinde önleyici etki yapar. İçeriğindeki demir sayesinde, demir ihtiyacı olanların da tüketmesi gereken bir sebzedir. Brokoli haşlamayı limon ve zeytinyağı ile tatlandırabilir, dilerseniz içine mısır, biber, havuç, sarımsak gibi ilavelerde yapabilirsiniz. Bu sizin damak tadınıza kalmış. Şimdi brokoli haşlamayı birlikte hazırlayalım.

Brokoli haşlama için gerekli malzemeler
Brokoli haşlama nasıl yapılır?

Brokoliyi iyice yıkayın. Bunları küçük parçalara ayırın. Bir tencerede su haşlayın. Vitaminleri kaybolmasın diye, tencerenin üzerine bir kevgir yerleştirerek, küçük parçalara böldüğünüz brokolileri buharda pişirmeye başlayın. Bu arada bir kâsenin içine buzlu su hazırlayın. Brokoliler yumuşayınca bunları buzlu suyun içine koyarsanız, yemyeşil renklerini muhafaza ederler. Haşlanmış brokoliyi servis tabağına alarak, bir kâsenin içinde karıştırdığınız, zeytinyağı tuz ve limon suyunu üzerine gezdirin. Arzu edenler brokoli haşlamayı bu şekilde tüketebilir. Dileyen kişiler yemeklerin yanında garnitür olarak değerlendirebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }