{ "title": "Brokoli Kızartması", "image": "https://www.brokoli.gen.tr/images/brokoli-kizartmasi.jpg", "date": "20.01.2024 23:50:43", "author": "Dilek yurt", "article": [ { "article": "Brokoli kızartması sağlıklı bir yemektir ve besin değeri çok yüksektir. Brokolinin besin değeri çok yüksek olduğu için gün içindeki tüm öğünleriniz de rahatlık ile yiyebilirsiniz. Brokolinin birçok çeşidi vardır buğun sizlerle ilk olarak normal brokoli kızartmasının tarifini paylaşacağım. Şimdi gelin sizlerle birlikte brokoli tarifinin yapılışını inceleyelim.

Brokoli Kızartması Malzemeleri
Brokoli Kızartması Nasıl Yapılır?

Bir tencerenin içerisine su ve tuz ilave ederek güzelce kaynatalım. Kaynayan suya brokoli çiçeklerini ilave edip biraz diri ve sert bir şekilde kalacak şekilde haşlayalım ve brokolileri süzelim ve bir kap içerisine alalım. Haşlama süresi için 10 dakika yeterli oluyor ama siz daha yumuşak bir brokoli olmasını istiyorsanız süreyi biraz daha uzatabilirsiniz veya bu süreyi daha da kısaltabilirsiniz. Kızartma sosunu hazırlamak amacı ile büyük bir kapta iki adet yumurtayı güzelce çırpalım. Un, tuz ve karabiberi sosun içerisine ilave edip karıştırmaya devam edelim. Sosun içerisine suyu da ilave ettikten sonra kızartma hamurumuz koyu bir kıvama gelene kadar iyice karıştıralım. Tavaya kızartma yağını ilave edip iyice kızdıralım. Sonrasında haşlanmış brokoli çiçeklerini kızartma hamurunun içerisine batırıp çıkarttıktan sonra tavaya koyalım. Brokolinin her iki tarafını da güzelce kızartalım. Kızarmış olan brokolileri servis tabağına yerleştirelim ve isteğe göre Sarımsaklı yoğurt ile servis yapalım.

Afiyet Olsun.
" } ] }