{ "title": "Brokoli Köftesi", "image": "https://www.brokoli.gen.tr/images/Brokoli-Koftesi-28489.JPG", "date": "20.01.2024 06:02:48", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Brokoli köftesi, Lahanagiller veya turpgiller familyasından küçük yeşil yumrular halinde olan, haşlanarak yemeği hazırlanan bir sebze çeşididir. Brokoli içeriğinde yüksek miktarda diyet lifi ve vitaminler içeren bir gıda kaynağıdır. Ayrıca görünümü minyatür görünümlü bir ağacı anımsatır. Brokolinin kimyasal yapısı oldukça karmaşık içeriğinde bulunan bileşenleri kansere karşı koruyucu bire etki içerisindedir. Fakat hangi bileşenlerinin kansere iyi geldiği henüz bilinmemektedir. Fakat brokolinin diğer sebzelerle beraber düzenli olarak tüketilmesinin vücutta kanser hücresi oluşumunu engellediği ortaya konmuştur. Vücut içerisinde kronik iltihaplanma sorunlarını önleyici etkisi de vardır. Bunun yanında brokoli sebzesi vücudun direncini arttırıcı etkisiyle hastalıklara karşı tam bir koruma kalkanı görevi üstlenir. Her anlamda tam bir sağlık deposu olan brokolinin biz bugün sizlere köftesinin tarifini vereceğiz. Her evde en az haftada bir kez tüketilmesi gereken sebzelerin başında gelen brokoli pek de sevilmeyen bir sebze olduğundan başka gıdalar ile karıştırılarak gözle fark edilmeyecek şekilde yapılan yemeklerinin tariflerini bilmekte fayda vardır.

Brokoli köftesi malzemeleri
Kızartmak için
Brokoli Köftesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle Brokolilerin ayıklanarak bol suda yıkanması gerekir. Yıkandıktan sonra lekeli yerleri de temizlenir ve tencere içerisine yerleştirilerek üzerini geçer geçmez suda haşlanması için normal ateşte ocak üzerine yerleştirilir. Haşlanan brokoliler bir süzgeç yardımı ile suyundan ayrıştırılarak bir derin kap içerisinde iyice ezilir. Daha sonra içerisine çok küçük kıyılmış kuru soğan, yumurta, maydanoz, baharatlar, kabartma tozu, galeta unu ve tuz ilave edilerek iyice özleşinceye kadar elle yoğurulur. Köfte harcı hazır hale getirildikten sonra harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak kızartma halinde pişecek şekilde ve kalınlıkta ayarlanır. Bütün harç bu şekilde yapıldıktan sonra bir tava içerisinde az bir yağ ile çift taraflı iyice kızartılır ve servis tepsisine hepsi yerleştirilir. Artık Brokoli Köftelerimizservise hazır hale gelmiştir. Bu arada bu tür köfte yemeklerinin yemek saatine yakın yapılmasında fayda vardır. Böylelikle sıcak bir şekilde yanına koyacağınız garnitürler ile servis yapılabilir ve afiyetle yenir.
" } ] }