{ "title": "Brokoli Mezesi", "image": "https://www.brokoli.gen.tr/images/brokoli-mezesi.jpg", "date": "19.01.2024 14:09:54", "author": "şeyda ağtürk", "article": [ { "article": "Brokoli Mezesi, Brokoli adından da anlaşıldığı üzere bizim Türk mutfağımıza ait bir sebze değildir. Asıl yetiştirildiği yer İtalya'dır. Tüm dünyaya da İtalya'dan yayılmıştır. Ülkemizde yeni yeni tanınmış olan bu sebze, 4-5 yıldır çok tüketilmekte. Daha önceden sadece haşlanıp yenildiği bilinirken şimdi ise birçok yapılma çeşidi üretilmiştir. Çorbasından tutun mezesi salatası birçok çeşit tarifi vardır. Brokoli lezzetli ve aynı zamanda faydalı bir sebze türüdür. Kanser, kalp, sindirim sistemi ve damar sağlığı için tüketilmesi önerilir. Tam bir D vitamini kaynağıdır. Aynı zamanda antioksidan deposudur. Kalori değeri düşüktür ve bu nedenle kilo vermeye yardımcıdır.

Brokoli mezesi Malzemeleri
Brokoli Mezesi Nasıl Yapılır?

Brokoliyi önce yıkayıp parçalarına ayırarak bir tencereye alalım az bir suda vitamini ölmeyecek şekilde haşlayalım. Piştikten sonra süzüp servis tabağına alalım. Soğuduktan sonra üzerine doğranmış sarımsakları, yağını, tuzu ve limonunu sıkıp karıştıralım. En son üzerine pul biberini serpelim. Mezemiz artık yemeye hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }