{ "title": "Brokoli Salatası Çeşitleri", "image": "https://www.brokoli.gen.tr/images/brokoli-salatasi-cesitleri.jpg", "date": "21.01.2024 12:10:20", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Brokoli salatası çeşitleri, brokoli en faydalı sebzeler arasında yer alır. Çok bilindik bir sebze olmasa da oldukça faydalıdır. Brokoli hücre yapısını koruyarak kanser hücrelerine karşı korur. İltihaplanmayı önler. Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır. Sindirim sistemine kalp ve damar hastalıklarına karşı korur. Bu kadar faydası olan bir sebzenin sıkça tüketilmesi gerekir. Gayet de lezzetli bir tattır ve birçok şekilde salataları yapılarak tüketilir. Brokoli salataları hem faydalı hem kolay pratik hem de görsel açıdan hoş lezzetler arasında yer alır.

Yoğurtlu brokoli salatası yapımı için gerekli malzemeler
Yoğurtlu brokoli salatası nasıl yapılır?

Brokoli salatamız için öncelikle brokoli çok küçük olmayacak şekilde parçalara ayrılır. Parçalanan brokoliler yıkanır ve tencereye alınır. Üzerine bir miktar su konulur ocağa alınır ve altı açılır kısık ateşte çok ezilmeden hafif haşlanır ve süzülüp bir kenara alınır. Ardından bir patates ve havuç soyulur brokoli büyüklüğünde doğranır ve tencereye konulur ocağa alınır ve onlarda haşlanıp süzülür. Derin bir kapta sebzeler karıştırılır üzerine damak tadınıza göre tuz atılır iki yemek kaşığı zeytinyağı eklenir ve harmanlanır. Sebzeler servis tabağına alınır yoğurt sosu için yoğurt bir kaba alınır üzerine iki sarımsak rendelenir ve çırpılır iyice karışınca sebzelerin üzerine ilave edilir ardından pul biber ile süslenerek servis edilir.

Sarımsaklı brokoli salatası yapımı için gerekli malzemeler
Sarımsaklı brokoli salatası nasıl yapılır?

Salatamızın yapımı için brokoli küçük ağaç parçalara ayrılır yıkanır be bir tencereye alınır üzerine su eklenir ve ocağa alınıp ocak açılır. Brokoliler haşlanmaya bırakılır. İmkânınız varsa buharda pişiren tencereler kullanırsanız çok daha sağlıklı olur. Brokoli haşlanınca süzülür ve derin bir kaba alınır ve biraz soğuması beklenir ardından bir adet limon yıkanır ve suyu sıkılır. Dört beş diş sarımsak ezilerek içerisine eklenir ardından pul biber tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı da ilave edilip iyice harmanlanır ardından servis tabağına alınır ve afiyetle yenir.
" } ] }