{ "title": "Brokoli Turşusu", "image": "https://www.brokoli.gen.tr/images/brokoli-tursusu.jpg", "date": "21.01.2024 21:41:50", "author": "Erkan Kar", "article": [ { "article": "
Brokoli Turşusu hem kolay hazırlanabilen hem de bu tadı çok güzel olan bir turşudur. Ayrıca brokoli çok sağlıklı bir sebzedir. Ülkemizde brokoli tüketimi o kadar fazla olmadığı için maalesef sofralarda pek görülmez. Bu turşu daha çok Akdeniz ve Ege yörelerinde çok tüketilir. Brokolinin bazı yemeklerde yanlış kullanılması yüzünden maalesef tadı kötüdür diye bir algı vardır. İşte bu vereceğimiz brokoli turşusu tarifi sayesinde brokoliye karşı olan bu önyargılarınız kırılacaktır. Ayrıca turşunuza isteğinize göre biraz da karnabahar da koyarsanız turşunuzun daha da güzel olacağını belirtelim. Bu brokoli turşusunu her yemeğinizin yanında meze olarak tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Brokoli turşusuna başlamadan önce yapılması gereken en önemli şey brokolinin seçimidir. Brokoli turşusunda kullanacağınız brokoliler, taze olmalıdır ayrıca mevsiminde bu sebzeyi alıp bu turşuyu öyle kurmanız tadını önemli derecede etkileyecektir. Brokolinin taze olup olmadığını anlamanız basittir. Taze bir brokolinin rengi koyu yeşildir. Üzerindeki tomurcuklar fazla büyük değildir ve rengi sarıya kaçmamış ise brokoliniz tazedir. Brokoli turşunuzun daha uzun süre dayanması için çok daha az olgunlaşmış brokoli seçmeniz daha iyi olacaktır. Yani fazla büyük olmayan tomurcukları daha küçük ve açık yeşil renkte brokoli almanız, brokoli turşunuzun daha diri olmasına ve uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır.

Brokoli turşusuna yapmayı istediğinizi miktarı belirlemekle başlanır. İsteğinize göre bu verdiğimiz tarife göre daha fazla ya da az yapacaksanız oranlayabilirsiniz. Biz turşu suyunun tarifini kendimiz vereceğiz isteğinize göre ya da daha rahat yapmak için hazır turşu suyu da kullanabilirsiniz. Ayrıca brokoli turşusunu kullanacağınız kavanozun cam olmasına dikkat ediniz.

Brokoli Turşusu Malzemeleri
Brokoli Turşusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle brokoliler güzelce yıkanır ve bazı çürük yerleri varsa ayıklanır. Brokolilerinizi kaynayan bir suda 1-2 dakika haşlamanız turşunun tadını daha güzel edecektir. Ayrıca turşunun kurulma süresini daha kısa hale getirecektir. Derin bir tasa kaya tuzu, elma sirkenizi ve limon tuzunuzu belirttiğimiz oranlara göre ayarlayıp karıştırınız. Brokoli turşusunu yapacağınız kavanozun içine biraz su koyun. Brokolileri küçük olmayacak şekilde doğradıktan sonra bu cam kavanozun içine sarımsaklar ile ekleyin. Daha sonra hazırladığınız sirke - limon karışımını kavanozun içine ekleyin. Eğer kavanozunuz tam dolmadı ise üzerine biraz daha su ekleyin ve kavanozunuzun ağzını çok sıkı bir şekilde kapatın. Brokoli turşunuz hazırdır. Bundan sonra turşunuzun kurulması için eğer brokolilerinizi biraz haşlamışsanız 10 gün yoksa 15 gün bekletiniz. Bu beklettiğiniz yer kesinlikle güneş alan bir yer olmamalıdır ve buzdolabı olmamalıdır. Turşunuzu serin bir yere koyup o şekilde kurulmasını bekleyin bu yer balkonunuzun güneş almayan bir yeri olabilir. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }