{ "title": "Brokoli Zeytinyağlı", "image": "https://www.brokoli.gen.tr/images/brokoli-zeytinyagli.jpg", "date": "19.01.2024 07:59:15", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Brokoli Zeytinyağlı, Brokolinin anavatanı İtalyadır. Brokoli içerdiği maddeler açısından insan sağlığına çok faydalıdır. Brokolide bulunan birçok madde kansertürleriyle savaşta önemli bir etkendir. Brokoli zengin bir C vitamini kaynağıdır. Brokolinin en belirgin iki özelliği bulunur. Birincisi bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. İkincisi ise güçlü bir antibiyotik özelliğine sahip olmasıdır. Güçlü bir bağışıklık sistemi enfeksiyonlara karşı daha fazla direnç demektir. Brokoli ayrıca iyi bir kalsiyum ve folik asit kaynağıdır. Folik asit bağışıklık sistemi için oldukça gereklidir. Çünkü akyuvar üretimi için kemik iliğinde kesinlikle bulunması gereken bir vitamindir. Tüm bu faydaları nedeniyle Uzman doktorlar özellikle çocuklar tarafından mutlaka tüketilmesi gerektiğini belirtir. Brokoli birbirinden farklı şekillerde tüketilebilir. İster mezesi, salatası, çorbası ister karnabahar gibi sulu yemeği yapılabilir. Fakat brokoli tariflerinin arasında en çok tercih edileni zeytinyağlı olarak hazırlanandır. Zeytinyağının da brokoli gibi birçok faydası bulunur. Zeytinyağı, zeytin ağacının meyvesinden elde edilen ve içerisinde herhangi bir katkı maddesi katılmadan ısıtılarak hazırlanan bir yağ çeşididir. Ekstra lezzet kattığı için sıcak soğuk fark etmeksizin tüm yemeklerde, çorbalarda ve salatalarda kullanılır. Midede oluşan asidi yok ederek hazmı kolaylaştırır. Bağırsağa giden yollar dahil olmak üzere hatta bağırsak içini de temizleyerek kabızlık gibi sorunların oluşmasına engel olur. Ayrıca vücuttaki kan şekeri seviyesinin düşmesine ve dengede kalmasına yardımcı olur. Brokoli zeytinyağlı oldukça kısa sürede hazırlanır. Akşam yemeklerde sofraya renk katarak aperitif olarak tercih edilebilir.