{ "title": "Buharda Brokoli", "image": "https://www.brokoli.gen.tr/images/buharda-brokoli.jpg", "date": "19.01.2024 06:40:15", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Buharda brokoli hem hafif hem de kilo aldırmayan sağlıklı bir yiyecektir. Üstelik en güzel yanı buharda brokolinin pişmesi. Pişerken brokolinin içinde barındırdığı vitamin ve mineralleri de içinde tutuyor dışarı atmıyor. Diyet yapanların da tercih edeceği yiyecekler arasında yer alabilir. Çünkü içinde yağ ve salça gibi ağır ve kilo aldıran hiçbir şey yoktur. Sadece buharda pişirme tekniği ile yapılmış yiyecekler hiç kilo aldırmaz. Aynı zamanda buharda brokolinin içine havuç ve benzer sebzeler de atıp daha da tadına tat katabilirsiniz. Üstelik misafirlere de yemeklerin yanında buharda brokoli de yapıp ikram edebilirsiniz. Bu lezzetli ve sağlıklı yemeğin tarifini sizlerle paylaşalım.

Buharda Brokoli İçin Gerekli Malzemeleri
Buharda Brokoli Nasıl Yapılır?

Önceliklebuharda pişireceğiniz sebzeleri yani patates ve brokolileri iyice yıkayın, patatesleri soyun ve istediğiniz boyutlarda ve istediğiniz şekillerde doğrayın, küp-küp veya elma dilimi gibi olabilir. Diğer taraftan düdüklü tencerenin içine bir miktar suyu doldurun. Daha sonra düdüklü tencerenin buharda pişirme aparatına yani sepetinin içine brokoli ve patatesleri koyun. Sarımsakları da soyup dikey şekilde yani uzunlamasına ortadan kesip diğer sebzelerin üzerine koyun. Daha sonra ise ölçüde belirttiğim kadar tereyağını da ilave edin. Tereyağını her tarafa eşit şekilde kesip koyun. Son olarak da kapağını kapatıp ardından düdüklü tencerenin buharda pişirme seçeneğini seçip yaklaşık olarak 11-12 dakika kadar pişirin. Sebzeler piştikten sonra üzerine tuzunu da serpip servis tabağına alıp üzerine güzel bir ev yoğurdu yapıp dökün. Yoğurdu isterseniz yanında da verebilirsiniz veya benim gibi üzerinde de döküp yiyebilirsiniz tamamen tercihe bağlıdır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }