{ "title": "Havuçlu Brokoli Salatası", "image": "https://www.brokoli.gen.tr/images/havuclu-brokoli-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 18:35:57", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Havuçlu brokoli salatası, oldukça lezzetli ve faydalı bir salata türüdür. Ege ve Akdeniz yörelerinde yetiştirilen brokoli sayısız şifası olan sebzelerdendir. Tam bir kanser savaşçısıdır. İçeriğindeki beta karoten etkisiyle uzmanların tüketmenizi önerdiği bir sebzedir. Bunu ister böyle salata olarak, isterseniz et yemekleriyle birlikte garnitür olarak kullanabilirsiniz. Özellikle etin kanserojen etkisini böylelikle aşabilirsiniz. Hatta brokoli suyunu içebilirsiniz. Böylece bağırsak, yemek borusu, mide kanserleri gibi sindirim sistemini ilgilendiren kanserlerin önlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Brokoli haşlanırsa, bu özelliklerinin büyük kısmını kaybeder. Bu nedenle haşladığınız suyu mutlaka kullanın. Mümkünse brokoliyi buharda pişirmeye çalışın. Bu sayede tüm faydalarından yararlanabilirsiniz. Havuçlu brokoli salatası sizlerin de hoşuna gidecektir. Lezzeti, besleyici değeri göz önünde tutulursa, kışın vazgeçemeyeceğiniz salatalardan biri halinde gelecektir. Bu salatayı hiç yapmadıysanız, tarifimize göre denemenizi tavsiye ediyoruz. Hepiniz kolay gelsin.

Havuçlu brokoli salatası için gerekli malzemeler
Havuçlu brokoli salatası nasıl yapılır?

Brokoli demetini küçük parçalara bölün ve buharda pişirmeye başlayın. Bunu kolayca yapabilirsiniz. Çok sağlıklı bir pişirme yöntemidir. Bir yandan da kırmızı biber ve havucu ayıklayın. Daha sonra verev olacak şekilde bunları doğrayın. Tencerede kaynattığınız suda bunları da hafif haşlayın. Bu tür sebze haşlamalarında sebzeleri sıcak sudan çıkardığınızda hemen soğuk hatta buzlu suya sokarsanız, kendi doğal renklerini koruyabilirsiniz. Bu sayede salatalarınız daha hoş görünür. Havuçlu brokoli salatası için derin bir kâse hazırlayın. Sebzeler haşlandığında içine alın. Mısır konservesi ilave edin. Brokoli de piştiyse içine katarak hepsini karıştırın. Şimdi salatanın sosunu hazırlayabiliriz. Bunu bir kavanoz yardımıyla yapmanızı öneririz. Zeytinyağını, tuzu, nar ekşisini kavanoza koyarak iyice çalkalayın. Sosun nasıl kolay yoğunlaştığını ve karıştığını göreceksiniz. Daha sonra bunu salataya karıştırın. Havuçlu brokoli salatası yarım saat kadar buzdolabında dinlenirse, daha lezzetli olacaktır. Hemen ikramınızı yapabilirsiniz. Masada göz dolduracak kadar lezzetli ve besleyici bir salata herkesi memnun edecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }