{ "title": "Yoğurtlu Brokoli", "image": "https://www.brokoli.gen.tr/images/Yogurtlu-Brokoli-22.jpg", "date": "19.01.2024 21:25:13", "author": "Eda çakır", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Brokoli, brokoli bilindiği üzere içeriğinde bulunan birtakım vitamin ve mineraller, lifler sayesinde insan vücuduna direnç katan bir bitkidir. Birçok insan tarafından tüketilen çok hafif ve faydalı bir yiyecektir. Hafif olmasının yanı sıra kişiye tokluk hissi verdiğinden dolayı rejim yapan kişilerin rahatlıkla tüketebileceği besinler arasında yer almaktadır. Sizde ara öğünlerinizde, et ve tavuk yemeklerinin yanında Yoğurtlu brokoli tüketerek öğününüzü daha besleyici hale getirebilirsiniz. Tarifte olduğu gibi pişmiş şekilde kullanılmasının yanında çiğ şekilde de kullanılmaktadır. Biz ise pişmiş şeklini ele alacağız. Yoğurtlu Brokoli aşağıda da belirteceğimiz üzere istenilen şekilde servis edilebilmektedir. Şimdi Yoğurtlu brokolinin tarifine bakalım.

Yoğurtlu Brokoli için gerekli olan malzemeler
Yoğurtlu Brokoli Nasıl Yapılır?

Brokoli ne çok küçük ne de çok büyük olacak şekilde çiçeklerinden temizlenir. Brokolinin sıkacağı bir tencere seçilir ve brokolinin üzerini geçecek kadar su konulur. İsteğe bağlı olarak limon konulur istemez ise sadece tuz konularak kaynatılır. Fakat kaynamaya bırakıldıktan sonra sürekli kontrol edilerek dağılması yani fazla pişmesinin önüne geçilir. Bunun temel sebebi ise hem servis edilirken zor olması hem de vitamin değerinin kaybolmasıdır. Daha sonra bir süzgeç içine alınır ve soğumaya bırakılır. Brokoli soğurken bir kâse yoğurt içine sarımsak tuz ile ezilerek konur. Brokoli servis edilecek tabak içerisine alınır ve yoğurt üzerine dökülerek servis edilir. İsteğe bağlı olarak üzerine zeytinyağı da dökülebilir.
" } ] }