{ "title": "Zeytinyağlı Brokoli", "image": "https://www.brokoli.gen.tr/images/Zeytinyagli-Brokoli-61.JPG", "date": "23.01.2024 04:08:00", "author": "burçin güngör", "article": [ { "article": "
Zeytinyağlı brokoli, Brokoli hem sağlıklı hem de besleyici bir sebzedir. Biliyorum brokoli sofraların favorisi değil ancak en yararlı sebzeler arasında ilk üçte olduğunu bilseydiniz muhtemelen sofranızdan eksik etmezdiniz. Nitekim bu konuda çalışan uzmanlar kanserle savaşan karotenin en fazla brokolide bulunduğunu saptamışlar. İşte bu yüzden brokoliyi sık sık yemeklerinizde kullanmalısınız. Brokoliden hazırlanan muhteşem tariflerden biri şüphesiz zeytinyağlı brokolidir. Zeytinyağlı brokolinin yapımının çok kolay olmasının yanı sıra faydaları sıralamakla bitmez. Hem leziz hem pratik bu tarifi yapmaya başlayacak olursak;

Kullanılan Malzemeleri
Zeytinyağlı brokoli yapımı: Öncelikle brokoliyi güzelce yapraklarından ayıklayıp yıkayalım. Patates ve havuçları soyup minik minik küpler halinde doğrayalım. Bu malzemeler bir kenarda hazır dururken soğanları ayıklayıp halka şeklinde doğrayalım. Sarımsağı küçük küçük keselim. Derin bir tencereye zeytinyağını koyup soğanları ve sarımsağı tencereye atalım. Bunları pembeleşinceye kadar güzelce kavuralım. Daha sonra brokoliyi ilave delim BU arada küçük küçük doğradığımız domatesleri ekleyelim. İçerisine tuz ve şeker serpelim. Daha önceden ısıtılmış 1 bardak sıcak suyu tencereye ekleyelim. Önce yüksek ateş daha sonra kısık ateşte pişirelim. Sebzelere çatal batırarak isteğiniz kıvama gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz. Hazır olan zeytinyağlı brokoliyi sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }