Brokoli Turşusu

Brokoli Turşusu hem kolay hazırlanabilen hem de bu tadı çok güzel olan bir turşudur. Ayrıca brokoli çok sağlıklı bir sebzedir. Ülkemizde brokoli tüketimi o kadar fazla olmadığı için maalesef sofralarda pek görülmez. Bu turşu daha çok Akdeniz ve Ege yörelerinde çok tüketilir. Brokolinin bazı yemeklerde yanlış kullanılması yüzünden maalesef tadı kötüdür diye bir algı vardır.
İşte bu vereceğimiz brokoli turşusu tarifi sayesinde brokoliye karşı olan bu önyargılarınız kırılacaktır. Ayrıca turşunuza isteğinize göre biraz da karnabahar da koyarsanız turşunuzun daha da güzel olacağını belirtelim. Bu brokoli turşusunu her yemeğinizin yanında meze olarak tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Brokoli turşusuna başlamadan önce yapılması gereken en önemli şey brokolinin seçimidir. Brokoli turşusunda kullanacağınız brokoliler, taze olmalıdır ayrıca mevsiminde bu sebzeyi alıp bu turşuyu öyle kurmanız tadını önemli derecede etkileyecektir. Brokolinin taze olup olmadığını anlamanız basittir. Taze bir brokolinin rengi koyu yeşildir. Üzerindeki tomurcuklar fazla büyük değildir ve rengi sarıya kaçmamış ise brokoliniz tazedir. Brokoli turşunuzun daha uzun süre dayanması için çok daha az olgunlaşmış brokoli seçmeniz daha iyi olacaktır. Yani fazla büyük olmayan tomurcukları daha küçük ve açık yeşil renkte brokoli almanız, brokoli turşunuzun daha diri olmasına ve uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır.

Brokoli turşusuna yapmayı istediğinizi miktarı belirlemekle başlanır.
İsteğinize göre bu verdiğimiz tarife göre daha fazla ya da az yapacaksanız oranlayabilirsiniz. Biz turşu suyunun tarifini kendimiz vereceğiz isteğinize göre ya da daha rahat yapmak için hazır turşu suyu da kullanabilirsiniz. Ayrıca brokoli turşusunu kullanacağınız kavanozun cam olmasına dikkat ediniz.

Brokoli Turşusu Malzemeleri

  • 1 litrelik cam kavanoz
  • 550 ya da 600 gr Brokoli
  • 3 yemek kaşığı tuz (Tercihen kaya tuzu)
  • 2 yemek kaşığına yakın limon tuzu
  • 5-6 diş sarımsak
  • Bir çay bardağını tam doldurmayacak kadar elma sirkesi

Brokoli Turşusu Nasıl Yapılır?


Öncelikle brokoliler güzelce yıkanır ve bazı çürük yerleri varsa ayıklanır. Brokolilerinizi kaynayan bir suda 1-2 dakika haşlamanız turşunun tadını daha güzel edecektir. Ayrıca turşunun kurulma süresini daha kısa hale getirecektir. Derin bir tasa kaya tuzu, elma sirkenizi ve limon tuzunuzu belirttiğimiz oranlara göre ayarlayıp karıştırınız. Brokoli turşusunu yapacağınız kavanozun içine biraz su koyun. Brokolileri küçük olmayacak şekilde doğradıktan sonra bu cam kavanozun içine sarımsaklar ile ekleyin. Daha sonra hazırladığınız sirke - limon karışımını kavanozun içine ekleyin. Eğer kavanozunuz tam dolmadı ise üzerine biraz daha su ekleyin ve kavanozunuzun ağzını çok sıkı bir şekilde kapatın. Brokoli turşunuz hazırdır. Bundan sonra turşunuzun kurulması için eğer brokolilerinizi biraz haşlamışsanız 10 gün yoksa 15 gün bekletiniz. Bu beklettiğiniz yer kesinlikle güneş alan bir yer olmamalıdır ve buzdolabı olmamalıdır. Turşunuzu serin bir yere koyup o şekilde kurulmasını bekleyin bu yer balkonunuzun güneş almayan bir yeri olabilir. Şimdiden afiyet olsun.
21.01.2024 21:41:50
Brokoli Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Brokoli Turşusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Brokoli Turşusu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sararmış Brokoli Yenir Mi

Sararmış Brokoli Yenir Mi, Birçok kişi pazardan manavdan brokoli alır fakat bir türlü onu haşlayıp salatasını ya da çorbasını vs. Yapmaya zaman bulmaz ya da ...
Devamını Oku

İbrahim Saraçoğlu Brokoli Kürü

İbrahim Saraçoğlu brokoli kürü, hepimizin bildiği bir kış sebzesi olan brokoli; lahanagiller ailesinden yeşil renkte, yumru halinde bir bitkidir. En yararlı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Brokoli Kaç Kalori?

Haşlanmış brokoli kaç kalori; diyet yapan kişilerin en çok kullanmış olduğu besin olan brokoli oldukça faydalı bir besindir. Kalori olarak düşük olan haşlanm...
Devamını Oku

Brokolinin Zararları

Brokolinin Zararları, Brokoli şekil itibariyle karnabahara çok benzemektedir. Faydası çok olan bir bitkidir. İnsan sağlığı açısından son derece faydalı ...
Devamını Oku

Brokoli Sapı

Brokoli sapı, Brokoli sapı tıpkı Brokolinin kendisinde olduğu gibi C vitamini bakımından zengin olan bir sebzedir. Brokoli sapı kısmı mineral bakımından çok ...
Devamını Oku

Brokoli Haşlama

Brokoli haşlama, ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın şekilde yetiştirilen brokoli, beta karoten içeriğiyle kanser savaşçısı olan şifalı bi...
Devamını Oku

Brokoli Zehirlenmesi

Brokoli zehirlenmesi; Brokoli sebzesi aslında tam bir C ve A vitamin deposudur. İki vitamin bakımından da çok zengin bir yapıya sahiptir. Sebzenin özellikler...
Devamını Oku

Brokoli Suyunun Faydaları

Brokoli suyunun faydaları aslında birçok meyve ve sebzeden çok daha büyük etkilerle karşımıza çıkmaktadır. Çok uzun yıllardan beri ülkemizde sevilerek tüketi...
Devamını Oku

Brokoli Alerjisi

Brokoli alerjisi: Brokoli sebzesi, ülkemizde yakın geçmişe kadar pek bilinmeyen bir bitkiydi. Son yıllarda batı özentisin olan bir toplum olarak önceler...
Devamını Oku

Prostat Brokoli Kürü

Prostat brokoli kürü, Brokoli, içerdiği bazı indol derivatları ve medyatörler vasıtası ile biyosentez mekanizmasını harekete geçirerek testosteron hormonunun...
Devamını Oku

Brokoli

Brokoli, Brokoli lahanagillerden karnabaharın yakın akrabasıdır. Brokolinin anavatanı İtalyadır. "Broccolo" İtalyancada lahana filizi anlamına gelmekted...
Devamını Oku

Hamilelikte Brokoli

Hamilelikte brokoli kesinlikle tüketilmesi gereken bitkilerden birsidir. İçeriğindeki yüksek protein, vitaminler ve demir hem bebek hem de anne için ihtiyaç ...
Devamını Oku

Brokoli Besin Değerleri

Brokoli besin değerleri, belki en fazla kullanılan sebzeler aralarında bulunmuyor fakat en yararlı sebzeler listesinde önce 3 aralarında bulundukları al...
Devamını Oku

Brokoli Kızartması

Brokoli kızartması sağlıklı bir yemektir ve besin değeri çok yüksektir. Brokolinin besin değeri çok yüksek olduğu için gün içindeki tüm öğünleriniz de rahatl...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Brokoli Salatası

Zeytinyağlı brokoli salatası, zeytinyağlı brokoli sevilen salata çeşitlerindendır. Hemen her yemeğin yanına yakışan oldukça lezzetli besleyici bir tariftir. ...
Devamını Oku

Limonlu Brokoli Salatası

Limonlu brokoli salatası, yaz aylarında hem diyet yapanlar hem de sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinen kişiler için muhteşem bir lezzettir. Günümüzde sağl...
Devamını Oku

Brokoli Çeşitleri

Brokoli çeşitleri, Lahana familyasından olan brokoli, sağlığa faydalı bir sebzedir. Tüm brokoli çeşitleri içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde ...
Devamını Oku

Mantarlı Brokoli Çorbası

Mantarlı brokoli çorbası, Brokoli besin değeri açısından çok zengin sebzelerin başında gelir. Özellikle görüntüsü ve tüketilme şekli düşünüldüğünde ülkemizde...
Devamını Oku

Sebzeli Brokoli Çorbası

Sebzeli Brokoli Çorbası, Brokoli özellikle sonbahar ve kış aylarında pazar tezgâhlarında ve manavlarda yerini alır. Karnabahar, Brüksel lahanası gibi se...
Devamını Oku

Terbiyeli Brokoli Çorbası

Terbiyeli Brokoli Çorbası, Vitamin değeri bakımından zengin olmasına karşın Türk mutfağında çok sık tercih edilmeyen sebzelerden biri hiç şüphesiz brokolidir...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sararmış Brokoli Yenir Mi
İbrahim Saraçoğlu Brokoli Kürü
Haşlanmış Brokoli Kaç Kalori?
Brokolinin Zararları
Brokoli Sapı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024