Brokoli Sapı Brokoli sapı, brokolinin kendisi gibi C vitamini bakımından zengin bir sebzedir. Brokoli sapı, mineral bakımından oldukça besleyici ve vücuda güç verici özelliklere sahiptir. İçerdiği yoğun vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, A ve K vitamini içeriği ile kemikleri güçlendirir ve vücut direncini artırır. Brokoli Sapının Faydaları Nelerdir?
Brokoli Sapı Nasıl Kullanılır? Brokoli sapını çorba veya salata olarak tüketebilirsiniz. Mümkünse çiğ tüketmek daha faydalıdır. Eğer çiğ tüketemiyorsanız, buharda veya az suda hafifçe haşlayabilirsiniz. Aşağıda brokoli sapı salatası tarifi verilmiştir. Brokoli Sapı Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Brokoli Sapı Salatası Nasıl Yapılır? Öncelikle brokoliyi temizleyip sap kısmını alın. Uzun şeritler halinde doğrayın. Bir tencere içerisine bir miktar su koyup brokoli sapını yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yumuşayan brokoli saplarını süzgeç yardımıyla süzün. Salata kasesine brokoli sapını koyun. Üzerine bolca zeytinyağı gezdirin. Son olarak limon ve tuz ekleyip karıştırın. Arzuya göre mayonez veya yoğurt ilavesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |