Önceliklebuharda pişireceğiniz sebzeleri yani patates ve brokolileri iyice yıkayın, patatesleri soyun ve istediğiniz boyutlarda ve istediğiniz şekillerde doğrayın, küp-küp veya elma dilimi gibi olabilir. Diğer taraftan düdüklü tencerenin içine bir miktar suyu doldurun. Daha sonra düdüklü tencerenin buharda pişirme aparatına yani sepetinin içine brokoli ve patatesleri koyun. Sarımsakları da soyup dikey şekilde yani uzunlamasına ortadan kesip diğer sebzelerin üzerine koyun.
Daha sonra ise ölçüde belirttiğim kadar tereyağını da ilave edin. Tereyağını her tarafa eşit şekilde kesip koyun. Son olarak da kapağını kapatıp ardından düdüklü tencerenin buharda pişirme seçeneğini seçip yaklaşık olarak 11-12 dakika kadar pişirin. Sebzeler piştikten sonra üzerine tuzunu da serpip servis tabağına alıp üzerine güzel bir ev yoğurdu yapıp dökün. Yoğurdu isterseniz yanında da verebilirsiniz veya benim gibi üzerinde de döküp yiyebilirsiniz tamamen tercihe bağlıdır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.