Öncelikle kendimize bir kaynatma kabı ve bir soğutma kabı ayarlayarak başlayalım. Soğutma kabının içerisine daha sonra buz koyabilirsiniz. Yoksa soğuk suyu 1-2 sefer değiştiririz. Çok sıkıntı değil. Aldığımız brokolileri öncelikle güzelce temizliyoruz. Üstlerin siyah oluşumlar olabilmektedir. Çok iri parça halinde bırakmıyoruz orta halli parçalara ayırıyoruz. Kırmızı biberleri jülyen şeklinde doğruyoruz ve zeytinyağı koyduğumuz tavada bir süre soteliyoruz. Biberler hafiften kendinden geçince, içerisine mısırları da atıyoruz.
Bu kısım piştikten sonra bir karıştırma kabının içerisine alıp soğumaya bırakıyoruz. Bu arada brokoli için suyumuz kaynamış olacak. Kaynayan suya brokolileri atıyoruz ve hafiften yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Benim için 10 dk. Yeterli. Ancak burada pişirme sizin kontrolünüzde olabilir. Bazı kişiler çok sert olunca sevmemekte. Ben çok haşlandığı zaman besin değerlerini kaybettiğini düşünüyorum. Limonlu brokoli salatasının bundan sonraki aşamasında haşlanan brokolileri hızlıca soğutuyoruz. Soğuyan brokolileri süzgeç içerisine koyuyoruz ve biberleri koyduğumuz karıştırma kabının içerisine limon suyu, zeytinyağı ve biraz tuz atıyoruz. Bu malzemeleri iyice birbirine yediyoruz. Son olarak brokolileri atıyoruz ve elle alttan alttan kaldırarak karıştırıyoruz. Brokoli çok hassas olduğu için çabuk dağılabilir. Yoksa limonlu brokoli salatası güzel görünmez. Servis tabağına alıyoruz ve limonlu brokoli salatası artık sunuma hazır. Ne kadar kolaymış değil mi? Şimdiden ellerinize sağlık.